Pridobili smo naziv Nevladna organizacija v javnem interesu!

Sija, zvezdica, ki si je želela živeti na Zemlji

Zvezdica Sija si je silno želela živeti na Zemlji. Mama Luna in očka Sonce ji to s čarovnikovo pomočjo tudi omogočita. Vendar se bo nazaj na nočno nebo lahko vrnila čez mnogo let in le, če bo opravljala dobra dela. Ali se bo Siji uspelo vrniti domov in znova razsvetljevati nočno nebo?

Je pravljica s toplim sporočilom, da je pomembno biti dober človek in pomagati ljudem v stiski.
Otroke vzgaja v duhu dobrodelnosti.

Po mnenju izdajatelja je primerna za manjše in večje otroke ter tudi odrasle.
(Format A4 trde platnice, 28 strani, velike tiskane črke).

Recenzija pravljic Sija, zvezdica, ki si je želela živeti na Zemlji ter Mala Blani in pogumna murva

Bella Weaver, je sveže ime med pisateljicami in pisatelji. Njeni pravljici bi pravzaprav lahko uvrstili v skupino večnaslovniških del, torej literature, ki se obrača bralcem različnih starosti, tako odraslim kot mlajšim. Predstavlja se nam z dvema krajšima zgodbama, s pravljico o Siji, zvezdici, ki si je želela živeti na Zemlji in z zgodbico Mala Blani in pogumna murva. Obema je skupno, da je v ospredju pripovedi doživljanje otroka, njegova čustva in hrepenenje. V prvi si zvezdica Sija želi resničnega, polnega življenja, kot si ga lahko ogleduje na Zemlji, glavna junakinja Blani pa preživlja stisko ob selitvi na deželo, negotovosti ob novih okoliščinah ter soočenju s končnostjo življenja pa naj bo to človeško ali smrt drevesa.

Pisateljica se je pripovedi o tem lotila z veliko mero izvirnosti in sposobnosti oblikovanja svojih likov. Kar je še posebej pohvalno za pisatelja začetnika. Ne manjka ji tudi fantazijske barvitosti. Njena velika odlika pa je prav gotovo toplo etično sporočilo. Tako v prvi zvezdni pravljici izpostavi pomen dobrote in dela za ljudi v stiski, v drugem pa pomen poguma in vztrajnosti. Ali kot pravi sama: »Nič ni večno, vse se spreminja.« Prav je, da opozorimo tudi na pisateljičino prijazno sliko podeželja, za katero je mestnim otrokom prav hudo, ko jo po uspešnem rojstnem dnevu morajo zapustiti. Mogoče bi lahko pisateljica slog še izboljšala, vendar bo za to, upam, glede na to, da je to šele začetek, še veliko priložnosti.

Le pogumno naprej!

Lucija Magajna (upokojena šolska knjižničarka in dolgoletna pravljičarka)

Mnenja naših bralcev

"Vnukinji stari 4 in 6 let preko babice sporočata, da naj avtorica napiše zanju še kakšno pravljico, ker sta jima bili zvezdica Sija in mala Blani zelo všeč."
Silva
"Knjigo o Siji sem že prebrala. Lepa, pozitivna, upanje vzbujajoča."
Simona
"Maj je dobil knjigico z Zvezdico Sijo za božično darilo in je bil tako vesel, da je polovico takoj prebral, drugo polovico pa v naslednjih dneh. Ostanite ustvarjalni še naprej."
Simeon