Pridobili smo naziv Nevladna organizacija v javnem interesu!

ZAKLJUČEK PROJEKTA: “KLASIČNO BRANJE JE ZAKON – BERI Z NAMI TUDI TI!” ZA LETO 2021

projekt
Projekt sofinancira: Občina Dol pri Ljubljani

Avtor: INFORMATIVNI KLUB TARAJA

ČE OBSTAJA LITERARNI ŽANR, KI BI VZDRAMIL DOMIŠLJIJO LJUDI NA VSEH PODROČIJ PO VSEM SVETU, JE TO PRAVLJICA. (Zipes)

V Informativnem klubu Taraja je v predprazničnih dneh decembra (2021) potekalo sklepno dejanje našega projekta »Klasično branje je zakon-beri z nami tudi ti!«, s podaritvijo šestdesetih slikanic »Sija, zvezdica, ki si je želela živeti na Zemlji« Kulturnemu društvu Anton Mehle, Senožeti, za obdarovanje otrok ob novoletnih praznikih. 

Projekt je potekal preko Radia 1 Geoss, spletnih portalov Duhovnost.eu, Ringaraja.net, Biba Leze.si, Taraja.si, Facebook in Instagram profila Informativnega kluba Taraja ter občinskega glasila Pletenice. Fizične dogodke smo zaradi Covid-19 žal morali prestaviti na ugodnejši čas.  O novih datumih vas bomo obveščali sproti.

Projekt so sofinacirali:
Občina Dol pri Ljubljani,
Cvetličarna Jože Gričar s.p.,  
Hiša TKM d.o.o.,
Šuštar trans d.o.o.,
Loginox d.o.o.,
Tils d.o.o.,
Salon lepote Lavina, Špela Gradišek Pirš s.p.,
Žarek upanja, Andreja Orel s.p., in
Pasji salon Koštrun, Sara Hribar s.p.

Hvala županu, gospodu Željku Saviču za razumevanje in podporo ter vsem sofinancerjem, brez vas nam ne bi uspelo in hvala tudi vsem prostovoljcem Informativnega kluba Taraja za nadpovprečno prizadevno delo pri tem pomembnem projektu, kajti skozi več pravljic in njihovih ponovitev se otroci neprisiljeno učijo socializacije. Da razvijemo empatijo ter razumemo zgodbe in like, potrebujemo globok način branja, to pa nam omogoča klasičen način branja. 

Zato je pomembno, da v otrokov vsakdan vključimo branje tiskanih besedil. Klasičen način branja pa je pomemben tudi za odrasle, saj dandanes preživimo na elektronskih napravah veliko časa in se niti ne zavedamo, da le-te spreminjajo naše nevronske povezave in posledično pride tudi do pozabljanja globokega načina branja.  

Zato je v dobi povečane digitalizacije osveščanje o pomembnosti klasičnega načina branja in pisanja izrednega pomena in se bomo z delom na tem področju trudili tudi v naprej.

Poudarjamo, da je Informativni klub Taraja neprofitna, prostovoljska organizacija, ki od vsake izdaje slikanic en del njih podari v sodelovanju z lokalno skupnostjo in nevladnimi organizacijami. Tudi za nas so trenutni časi težki, zato vas vljudno vabimo, da če želite in zmorete nam lahko pri ohranjanju klasičnega načina branja pomagate tudi vi z nakupom naših slikanic na https://tarajinepravljice.si/trgovina/ ali z donacijami na TRR št.:  IBAN SI56 6100 0000 7496 895, odprt pri Delavski Hranilnici, Ljubljana, s pripisom »za klasično branje«. Za vse informacije smo na voljo na e-pošti: tarajaklub42@gmail.com.

 

MOGOČE TE ZANIMA TUDI